Östersund: V mužskej štafete Slováci na 22. mieste, stiahnutí neboli, ale chceli dopadnúť lepšie 4.12.2021, 15:00 | Svetový pohár | Redakcia B-I.sk SP 21/22: štafetové preteky mužov na 4 x 7,5 km Östersund sobota, 4. decembra 2021, 15:10 7 km/h

Matej Baloga sa nutne potreboval udržať pred súpermi ak by im dlhšie trvala streľba a už neboli pustení do druhého kola. No predbehol ho Lotyš, teda bol na 23. priečke. Nutne musel streliť nulu v ľahu. Podarilo sa mu to. Po 29 sekundách mal hotovo a tesne ostal v pretekoch pred dostihnutím o kolo. Bola to prvá naša čistá položka v pretekoch - až na siedmy pokus sa to podarilo. Bol teda na 22. priečke a už sa nemal kam hnúť. Pred sebou mal už vyše 40-sekundovú dieru a za ním už boli súperi stiahnutí o kolo. V prostrdnom kole dostal obrovský nákup 66 sekúnd a ledva ho opäť nestiahli. Stojku začal dvoma presnými výstrelmi, ale potom štyri v rade pokazil a dal si trestné kolo. No aspoň sme mohli vidieť jeho bežecký výkon.   

BALOGOVI POCHVALA

Nóri zvíťazili podľa očakávania v štafetách mužov. Slováci sa trápili už na prvom úseku, keď to Michalovi Šimovi nešlo na trati a ani na strelnici. Ledva-ledva nemusel odbočiť do trestného okruhu (3 rezervné náboje v streľbe v stoji na 3 nezostrelené terčíky) a odovzdával na 25. mieste z 27 štafiet. To, že po 1 trestnom kole Tomáša Hasillu na treťom úseku Slovákov nestiahli z trate ako predstihnutých o jeden okruh, zachránil na štvrtom úseku Matej Baloga. V priamom súboji o 22. miesto „vybielil“ všetkých 5 terčíkov a nechal za sebou Poliaka Pancerza a Lotyša Slotinša. Z trate boli stiahnutí Bulhari, Kazachovia, Poliaci a Lotyši, diskvalifikovaní Moldavci.

 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.